Facturile la căldură pentru luna aceasta vor fi cu 30% mai mici decât în ianuarie

Facturile pentru consumul de energie termică în Chișinău pentru luna februarie vor fi mai mici cu 30% față de luna ianuarie. Despre aceasta s-a discutat astăzi, 18 februarie,...

Facturile pentru consumul de energie termică în Chișinău pentru luna februarie vor fi mai mici cu 30% față de luna ianuarie. Despre aceasta s-a discutat astăzi, 18 februarie, la o ședință de lucru convocată de șeful statului, Igor Dodon, la Președinție, cu responsabilii de la întreprinderea ”Termoelectrica”, ”Moldovagaz” și Primăria Chișinău.  

Președintele țării, Igor Dodon, a solicitat responsabililor de la întreprinderea ”Termoelectrica” să efectueze o analiză a tarifelor care au fost incluse în facturile pentru consumul de energie termică pentru luna ianuarie. Potrivit lui Dodon, nu este clar de ce aceste facturi au fost atât de mari în condițiile în care în luna trecută s-au înregistrat temperaturi înalte, iar prețul la gazele naturale nu s-a majorat.

”Am primit asigurări că factura pentru februarie o să fie cu 25-30 % mai mică comparativ cu cea a anului trecut și cu cea a lunii precedente. Am atenționat că în caz contrar vom recurge la demiterea conducerii Termoelectrica”, a menționat președintele.

Ședința de lucru de la Președinție a fost convocată în urma multiplelor mesaje venite din partea locuitorilor municipiului Chișinău, care s-au plâns de facturi  majorate pentru încălzire pentru luna ianuarie.

In this article


Join the Conversation