Expoziții la Muzeul Deșeurilor din Rusia

Gunoiul cuiva este comoara altcuiva. Aceasta este deviza „Non-Muzeului Gunoiului” din Ekaterinburg, Rusia. El servește drept expoziție de obiecte vintage, magazin și centru de reciclare, iar obiectivul „Non-Muzeului”...

Gunoiul cuiva este comoara altcuiva. Aceasta este deviza „Non-Muzeului Gunoiului” din Ekaterinburg, Rusia. El servește drept expoziție de obiecte vintage, magazin și centru de reciclare, iar obiectivul „Non-Muzeului” este reciclarea și protejarea mediului. Doar în ultimul an, prin această inițiativă au fost reciclate peste 770 de tone de deșeuri care ar fi ajuns altfel la groapa de gunoi.

Costume de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, mobilier sovietic, casetofoane și obiecte de epocă. Acestea sunt doar câteva dintre exponatele „Non-Muzeului Gunoiului” din Ekaterinburg, Rusia.

Alya Sadrtdinova, eco-coach: ”Pentru mine, Non-muzeul este în primul rând o oportunitate pentru oameni de a trăi într-un mod prietenos cu mediul. Aceasta este o oportunitate pentru oameni de a-și face viața complet verde în toate domeniile, nu numai pentru a arunca gunoiul pe care îl produc, dar și pentru a reduce producția acestuia.”

Ilya Kapustin, co-fondatorul „Non-Muzeului Gunoiului”:  ”Am primit cinci tone de costume și obiecte de recuzită de la Jocurile Olimpice. Sunt pantofi, costume, flori, diverse.  Am vrut să arăt cumva aceste lucruri lumii, pentru că lucrurile urmau să fie distruse. Eu am vrut să transmit oamenilor că există multe articole pe care unii oamenii le consideră gunoi, dar care au de fapt o anumită valoare.”

Non-Muzeul Gunoiului a colectat și trimis la reciclare 770 de tone de deșeuri
Localnicii au adus aici obiectele de care nu mai au mai avut nevoie. Unele au fost expuse, altele reciclate sau vândute în „Non-Magazinul” muzeului. Printre atracțiile care aduc turiștii la expoziții se numără și ferma de viermi care este folosită pentru transformarea resturilor alimentare în îngrășământ.

Alya Sadrtdinova, antrenor ecologic: ”Avem propria noastră fermă de viermi pe care îi hrănim cu deșeuri alimentare. Preferă lucrurile dulci precum coajă de banană, resturile de pere sau mere.”

Ilya Kapustin, co-fondatorul „Non-Muzeului Gunoiului”: ”Sarcina noastră este să reducem cantitatea de deșeuri care sunt duse la gropile de gunoi. De asemenea, ajutăm operatorul regional în munca sa astfel încât colectarea duală a deșeurilor să funcționeze de la sine și oamenii să nu arunce la gropile de …

Doar anul trecut, Non-Muzeul Gunoiului a colectat și trimis la reciclare 770 de tone de deșeuri, care altfel ar fi ajuns la groapa de gunoi.

Mariana Trudkova, co-fondatoare Non-Muzeul Gunoiului: ”Facem totul pentru a schimba atitudinea oamenilor și a forma această rezervă de personal. Nimeni nu te învață nicăieri cum să comunici corect cu oamenii, cum să-ți aperi corect decizia de a sorta, pentru că unii oameni te consideră nebun.

În acest moment, Non-Muzeul Gunoiului are patru puncte de colectare a deșeurilor, două chiar în Moscova.

In this article