Condamnată la doi ani de închisoare pentru că a lăsat un bilețel pe mormântul părinților lui Putin

Un tribunal rus a condamnat joi la doi ani de închisoare cu suspendare o femeie din Sankt Petersburg care a lăsat un bilet pe mormântul părinților președintelui Vladimir...

Un tribunal rus a condamnat joi la doi ani de închisoare cu suspendare o femeie din Sankt Petersburg care a lăsat un bilet pe mormântul părinților președintelui Vladimir Putin în care scria că aceștia “au crescut un ciudat și un ucigaș”, potrivit AP.

Instanța a găsit-o pe Irina Țibaneva, în vârstă de 60 de ani, vinovată de profanare de morminte motivată de ură politică. Avocatul ei a declarat că nu a pledat vinovată pentru că nu a profanat fizic mormântul și nici nu a căutat publicitate pentru …

Campanie de reprimare a disidenței
De când Putin a trimis trupe în Ucraina, în februarie 2022, guvernul a dus o campanie de reprimare a disidenței nemaiîntâlnită din epoca sovietică.

Într-un alt caz, o agenție guvernamentală rusă a adăugat actorul Artur Smolyaninov și un fost consultant al biroului președintelui ucrainean pe o listă de “extremiști și teroriști”.

Într-un interviu din ianuarie acordat ediției pentru Europa a ziarului independent rus Novaya Gazeta, Smolyaninov a declarat că, ipotetic, va lua parte la ostilități doar de partea Ucrainei.

Consultantul prezidențial ucrainean, Oleksiy Arestovich, a demisionat după ce a declarat online că o rachetă rusească care a provocat moartea a 45 de persoane în orașul Dnipro a lovit o clădire rezidențială ca urmare a apărării antiaeriene ucrainene.

In this article