Expert // Este Vlad Plahotniuc implicat în viața Republicii Moldova?

De-ar fi Vlad Plahotniuc implicat activ în viața Republicii Moldova, guvernarea actuală ar avea mult mai multe probleme. O spunea politologul Ian Lisnevschi, aseară, în cadrul emisiunii ”Tema”...

De-ar fi Vlad Plahotniuc implicat activ în viața Republicii Moldova, guvernarea actuală ar avea mult mai multe probleme. O spunea politologul Ian Lisnevschi, aseară, în cadrul emisiunii ”Tema” de la canalul Primul în Moldova. Câteva ore mai târziu, oligarhul își anunță revenirea pe scena politică și spune că perioda ”de indulgență” a luat sfârșit.

În contextul sancțiunilor impuse de Statele Unite ale Americii împotriva lui Vlad Plahotniuc, expertul politic Ian Lisnevschi a fost întrebat dacă fostul lider al democraților mai are un rol în politica moldovenească. Politologul spune că este mai degraba o mișcare de PR și se arată convins că prezența lui Vlad Plahotniuc în Moldova s-ar fi făcut simțită.

„În realitate eu nu cred că Vlad Plahotniuc este implicat activ în viața Republicii Moldova. De-ar fi el implicat activ, guvenrarea ar avea mai multe probleme decât are acum. Dacă să analizăm tehnologiile politice sau strategia lui, nu este așa lejeră sau pacifistă față de actuala guvernare”.

Declarația expertului s-a confirmat astăzi când fostul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat într-un interviu că revine în politică din cauza situației dramatice din Republica Moldova.

„Perioada de indulgență oferită guvernărilor anti-Plahotniuc s-a încheiat. Ele au demonstrat tot ce au putut. Acum e rândul meu să purced din nou să organizez o echipă politica, să revenim la putere și să demonstrăm cum trebuie de condus o țară pe timp de crize și cum se poate guverna eficient și cu rezultate concrete. Așa că, revenirea mea în politică se datorează în mare parte situației dramatice din Moldova în toate domeniile. Pe mine criza și nevoile oamenilor m-au readus în politica din Moldova, și nu altceva sau altcineva.”, a spus Plahotniuc.

Precizăm că acest interviu a apărut la câteva zile, după ce SUA au introdus sancțiuni împotriva fostului politician. În context, Plahotniuc a spus că sancțiunile nu schimbă determinarea sa de a reveni în politică.

In this article