Un alt document confirmă că pe conturile consilierului prezidențial, Dorin Recean, sunt milioane de euro

Noi dovezi care demonstrează că Dorin Recean, consilierul președintelui Maia Sandu, supranumit „regele traficului de droguri”, are o avere impresionantă, dar pe care nu o declară, așa cum...

Noi dovezi care demonstrează că Dorin Recean, consilierul președintelui Maia Sandu, supranumit „regele traficului de droguri”, are o avere impresionantă, dar pe care nu o declară, așa cum îl obligă legea. Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a publicat un alt extras bancar, care arată că Recean este multimilionar în euro și că veniturile sale continuă să crească. 

Potrivit documentului publicat de Ilan Șor, în care sunt menționate tranzacțiile efectuate de Dorin Recean, doar în luna septembrie a acestui an, pe conturile sale bancare s-au efectuat rulaje de sume mari de bani. Dacă la începutul lui septembrie balanța contului era de peste 2,2 milioane de euro, la finalul lunii aceasta era de 3,7 milioane de euro. Ilan Șor dă asigurări că va continua dezvăluirile despre corupții din anturajul președintelui Maia Sandu.

„Procuratura din umbră continuă să-i descopere pe corupții din anturajul Maiei Sandu, pe care i-a adus la guvernare. Săptămâna viitoare, voi divulga alte informații interesante despre corupții și impostorii din preajma Maiei Sandu, despre așa-numiții oameni buni care au devenit milionari pe spatele cetățenilor. Mai mult, aceștia încalcă zilnic legile, au acaparat țara și o duc spre faliment. Așadar, nu avem o altă soluție decât să-i apucăm de urechi și să-i scoatem afară”, a adăugat Ilan Șor.

La începutul lunii octombrie, Ilan Șor a publicat alte documente care arătau că în două dintre conturile din străinătate ale consilierului prezidențial, Dorin Recean, se aflau mai mult de șapte milioane de euro și dolari sau echivalentul a 150 de milioane de lei. Potrivit informațiilor care au fost făcute publice, Dorin Recean are mai multe conturi în țară și peste hotare, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Austria, Lituania și România.

Dorin Recean a fost ministru în Guvernul Filat, învestit în 24 iulie 2012. El a deținut acest post până în 18 februarie 2015. A devenit subiectul unui scandal politic după ce a fost difuzată o convorbire telefonică, în care fostul ministru amenința că „îi va trăsni cu capul de asfalt” pe niște agenți economici.

In this article