Expert economic: Efectul proiectului privind piața produselor petroliere va fi CREȘTEREA IMEDIATĂ a prețurilor

Proiectul de lege privind piața produselor petroliere, propus spre dezbatere de către PAS, este în favoarea tuturor companiilor petroliere și în defavoarea cetățenilor. Despre aceasta expertul economic de...

Proiectul de lege privind piața produselor petroliere, propus spre dezbatere de către PAS, este în favoarea tuturor companiilor petroliere și în defavoarea cetățenilor. Despre aceasta expertul economic de la IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, a scris pe blogul său. Economistul este de părerea că inițiativa legislativă, de fapt, a fost elaborată de către petroliști și, prin intermediul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), transmisă deputaților PAS.

“Efectul acestei legi va fi CREȘTEREA IMEDIATĂ a prețurilor. Ori în Moldova orice ”liberalizare” se termină cu creșterea prețurilor’, spune Ioniță.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, majoritatea parlamentară PAS a organizat o dezbatere publică pe marginea unui proiect de lege cu privire la piața produselor petroliere. Potrivit documentului, ANRE nu va mai reglementa prețul la benzină și motorină.

In this article