Expert economic, către Maia Sandu: Nu transmiteți falsuri. De ce manipulați? Este un fals obraznic

Expertul economic, Gheorghe Costandachi, o acuză pe Maia Sandu de fals și manipulare. Analistul s-a arătat indignat de faptul că președintele și-a asumat decizia luată de FMI de...

Expertul economic, Gheorghe Costandachi, o acuză pe Maia Sandu de fals și manipulare. Analistul s-a arătat indignat de faptul că președintele și-a asumat decizia luată de FMI de aloca Republicii Moldova o finanțare specială în valoare de 236 de milioane de dolari.

”Nu transmiteți falsuri. De ce manipulați? Este un fals obraznic. Nu ai doamnă nicio atribuție la acest ajutor. De ce îți atribui lucruri care nu au nimic comun cu dumitale????”, a scris expertul pe pagina sa de socializare. 

Costandachi susține că acești bani sunt alocați dintr-un fond special internațional de aproximativ 730 de miliarde dolari, creat la propunerea FMI. Acest fond va fi distribuit proporțional conform participării fiecărei țări în cota FMI. Potrivit analistului, Republicii Moldova îi va reveni aceste 236 de milioane de dolari. Bani din acest fond vor primi toate țările, inclusiv SUA – peste 113 miliarde de dolari.

”Ce are dna Maia Sandu aici??? Manipulare nerușinată… Repet, fiecare țară aparte, toate de pe globul pământesc vor beneficia de acest ajutor, care sunt membri ai FMI. În rest este o mare rușine să vină de la prima persoană așa o minciună.  Dar de obicei lumea s-a obișnuit cu minciunile ei”, constată analistul.

In this article