EXCLUSIV // Fostul colaborator al PROMO LEX, Urîta Dumitru, este principalul provocator de la Varnița!

Urîta Dumitru este unul dintre cei mai activi figuranți ai episodului Varnița – atunci când un grup de persoane au blocat în data de 1 noiembrie curent accesul...

Urîta Dumitru este unul dintre cei mai activi figuranți ai episodului Varnița – atunci când un grup de persoane au blocat în data de 1 noiembrie curent accesul cetățenilor moldoveni din stânga Nistrului la secțiile de votare.

Sursele scheme.md ne-au comunicant că respectivul înțelegea destul de bine că încalcă legea având în vedere că în trecut a participat la scrutinele electorale în calitate de observator angajat al Asociației Obștești PROMO LEX – instituție non-guvernamentală care realizează rapoarte și monitorizează mersul alegerilor din Moldova, înregistrînd toate încălcările și abaterile de la legislația electorală.

Astfel, spun sursele noastre care au accesat registrele oficiale, Urîta a fost salarizat de PROMO LEX pe parcursul lunii noiembrie 2016. Totodată din căutările open source am reușit să aflăm că acesta a fost desemnat în calitate de observator de către AO „Promo Lex” pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 2010 și 2015.

In this article