Maia Sandu și-a redus șansa de a câștiga alegerile, când a renunțat la dezbateri, sustin simpatizanții PPDA

Refuzul liderei PAS, Maia Sandu, de a participa la dezbaterile electorale înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale nu este privit cu ochi buni de fruntașii și activiștii Platformei...

Refuzul liderei PAS, Maia Sandu, de a participa la dezbaterile electorale înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale nu este privit cu ochi buni de fruntașii și activiștii Platformei DA. În opinia acestora, Sandu și-a redus simțitor șansele de a convinge partea din electoratul cu viziuni de dreapta, care a votat pentru un alt candidat în primul tur al scrutinului.

“Refuzul Maiei Sandu de a avea dezbateri cu Dodon a redus din șansa de a-i convinge pe mulți din cei ce au votat alți candidați în primul tur”, scrie consilierul PPDA în CMC Chișinău, Aliona Mandatii, într-un comentariu pe Facebook.

De aceeași părere este și simpatizantul PPDA, Radu Moldovanu, într-u comentariu pe aceeași rețea de socializare.

„Din punct de vedere al interesului electoral al Maiei Sandu, în situația politică creată după primul tur, decizia de neparticipare la dezbateri ar putea fi una destul de riscantă. Opțiunea de a refuza dezbaterile electorale o poate avea candidatul care are un avantaj politic și electoral cert și net. În situația unui scor electoral strâns, dezbaterile reprezintă unul din puținele instrumente de luptă politică, (câteodată unicul) care poate influența direct deznodământul confruntării. A renunța la un asemenea instrument decisiv, este echivalent cu a lăsa ca lucrurile să curgă de la sine”, scrie Radu Moldovanu.

Pe aceeași lungime de undă este și un alt activist al PPDA, Ion Vasilov: „Este clar oricui că prin acest refuz are de pierdut doar Maia Sandu și electoratul de centru- dreapta. Și totuși de ce a făcut-o !?”.

Vasilov este susținut de internautul Ion Creangă, care spune că pasul Maiei Sandu este unul riscant.

“Este un pas riscant de a refuza participarea la dezbateri. Ar fi fost ceva foarte interesant, dar din păcate avem foarte mulți oameni care se țin lega’i de niște ideologii vechi”, scrie Ion Creangă.

In this article