Ex-președintele Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost eliberat din arest la domiciliu. Decizia a fost pronunțată de Curtea Supremă de Justiție. Fostul președinte nu are dreptul...

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost eliberat din arest la domiciliu.

Decizia a fost pronunțată de Curtea Supremă de Justiție.

Fostul președinte nu are dreptul să părăsească țara timp de 60 de zile. Conform deciziei CSJ, acesta iese din arest la domiciliu din data de 20 noiembrie.

Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai. Acestuia îi sunt incriminate mai multe capete de acuzare. Este vorba despre corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită. Politicianul pledează nevinovat declară că dosarul este politic.

Igor Dodon mai este învinuit în dosarul penal denumit generic „Energocom”.

Dodon este primul șef de stat judecat pentru o infracțiune comisă în perioada în care își exercita funcția. Din acest motiv, dosarul a fost remis spre examinare direct la CSJ, care, potrivit legii, este competentă să judece în primă instanță cauzele penale privind infracțiunile săvârșite de un șef de stat.

Avocații fostului președinte anunță că Igor Dodon va publica în scurt timp toate materialele dosarului penal în care este vizat. Conform apărării, s-ar intenționa și scoaterea în afara legii a PSRM.

In this article