CA a sancționat compania Teleradio-Moldova cu două amenzi

Consiliul Audiovizualului (CA) anunță vineri, 18 noiembrie, că a sancționat furnizorul public de servicii media audiovizuale IP Compania „Teleradio-Moldova” cu două amenzi de 5.000 de lei pentru încălcarea...

Consiliul Audiovizualului (CA) anunță vineri, 18 noiembrie, că a sancționat furnizorul public de servicii media audiovizuale IP Compania „Teleradio-Moldova” cu două amenzi de 5.000 de lei pentru încălcarea prevederilor licenței de emisie prin utilizarea elementelor de identificare (semnelor grafice) noi fără acordul CA.

CA a examinat, în cadrul ședinței din 18 noiembrie, rezultatele controlului efectuat în temeiul solicitării membrei Tatiana Crestenco referitor la respectarea prevederilor art. 25 alin. (5) din CSMA (modificarea elementelor de identificare a serviciilor media audiovizuale „Moldova 1” și „Moldova 2”) de IP Compania „Teleradio-Moldova”.

„Furnizorul public de servicii media audiovizuale a informat Consiliul Audiovizualului că „elementele de identificare (semnele grafice) ale serviciilor media audiovizuale „Moldova 1” și „Moldova 2” au fost incluse pe post în regim de testare din data de 3 octombrie 2022”, menționând că, ulterior informării Consiliului din data de 13 octombrie curent, „a fost afișată identitatea completă a noilor elemente de identificare a posturilor de televiziune „Moldova 1” și „Moldova 2””, arată un comunicat al CA.

Potrivit Consiliului, datele controlului au constatat că IP Compania „Teleradio-Moldova” a folosit elementele de identificare grafice pentru serviciile media audiovizuale „Moldova 1” și „Moldova 2” anterior datei de 21 octombrie 2022, când a fost adoptată Decizia CA nr. 316 cu privire la examinarea cererii de reperfectare a licențelor de emisie eliberate IP Companiei „Teleradio-Moldova” pentru serviciile media audiovizuale posturile publice de televiziune „Moldova 1” și „Moldova 2”, prin care au fost aprobate elementele de identificare (semnele grafice) noi.

In this article