Evghenia Guțul: Suntem gata să cooperăm cu toate forțele politice din țară care ne împărtășesc valorile

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a avut o întrevedere cu liderii partidului „Renaștere”. La întrevedere au participat președintele partidului, Natalia Parasca, deputații Vasile Bolea, Alexandr Suhodolski, Irina Lozovan și...

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a avut o întrevedere cu liderii partidului „Renaștere”. La întrevedere au participat președintele partidului, Natalia Parasca, deputații Vasile Bolea, Alexandr Suhodolski, Irina Lozovan și Alexandru Nesterovschi.

Părțile au discutat despre situația politică actuală din țară și din autonomie. În special, au vorbit despre faptul că partidul de guvernământ și președintele Maia Sandu subminează intenționat bazele autonomiei găgăuze, blocând activitatea Comitetului Executiv, împiedicând partenerii externi și binefăcătorii să implementeze proiecte de infrastructură, economice și sociale în regiune.

Evghenia Guțul a declarat că „Renaștere” a fost unul dintre primele partide care a declarat că modificările introduse de PAS și promulgate de Sandu sunt profund discriminatorii și contravin statutului juridic special al Găgăuziei.

„Mulțumesc conducerii partidului „Renaștere” pentru un dialog deschis și de încredere! Suntem gata să cooperăm cu toate forțele politice din țară care împărtășesc viziunile și valorile noastre – Republica Moldova independentă și neutră, Autonomia Găgăuză – puternică, relații interetnice armonioase, o politică externă echilibrată și consolidarea relațiilor cu partenerii noștri strategici – Rusia și Turcia”, a declarat Evghenia Guțul.

Bașcanul Găgăuziei a mai mulțumit conducerii formațiunii politice pentru sprijinul acordat în cadrul ședințelor Curții Constituționale, când a fost examinată cererea autorităților găgăuze de modificare a Codului Fiscal.

In this article