Erdogan amenință Grecia, făcând aluzie la un eventual atac

Președintele Turciei, Recep Erdogan, și-a reluat la summit-ul de la Praga amenințările la adresa Greciei, în care face aluzie la un eventual atac, la mai puțin de o...

Președintele Turciei, Recep Erdogan, și-a reluat la summit-ul de la Praga amenințările la adresa Greciei, în care face aluzie la un eventual atac, la mai puțin de o lună de la o amenințare identică.

„S-ar putea să venim dintr-o dată într-o noapte”, a transmis Erdogan Atenei. Mesajul a fost condamnat atât de eleni, cât și de unii oficiali occidentali și duce la escaladarea tensiunilor dintre Grecia și Turcia, state aliate. Volume 90%

Erdogan: „Acest lucru se aplică nu numai Greciei, ci și oricărei alte țări care ne deranjează și ne atacă. Răspunsul nostru pentru ei este: s-ar putea să venim dintr-o dată într-o noapte. Ar trebui să fie conștienți de acest lucru, să înțeleagă acest lucru. Așa că, dacă voi ați înțeles această situație, au înțeles și ei. Nu avem nimic de discutat cu Grecia în acest moment. Sperăm că, în timp, va exista ocazia de a vorbi”.

Erdogan a făcut aceste declarații în fața presei, la primul summit al Comunității Politice Europene. Asta după ce, mai înainte, premierul grec ar fi ieșit din sală, la dineul oficial al reuniunii, în timpul discursului președintelui turc.

Conflictul dintre cele două țări a escaladat în urma unei desfășurări militare pe două insule grecești, foarte aproape de coasta Turciei. Erdogan are o problemă în continuare și cu aderarea Suediei la NATO, dar a sugerat că și-ar da acordul în cazul Finlandei.

Recep Erdogan: „Atâta timp cât organizațiile teroriste continuă să organizeze demonstrații în Suedia și teroriștii sunt prezenți în parlamentul lor, abordarea noastră față de Suedia nu va fi pozitivă”.

SURSA: zugo.md

In this article