Gâlceava dintre guvernare și Primăria Chișinău continuă. Cine are de câștigat?

Președintele PAS, Igor Grosu, care cumulează și funcția de șef al legislativului, se pare că urmărește îndeaproape agenda primarului Capitalei, Ion Ceban. Cel puțin asta reiese din declarațiile...

Președintele PAS, Igor Grosu, care cumulează și funcția de șef al legislativului, se pare că urmărește îndeaproape agenda primarului Capitalei, Ion Ceban. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute la un post privat de televiziune, acolo unde fostul adjunct al Maiei Sandu nu a ezitat să vină cu noi acuzații și critici la adresa edilului municipiului Chișinău.

După ce Ion Ceban a anticipat și a anunțat despre planul arcului guvernamental, care, potrivit edilului, pune la cale o campanie amplă de denigrare a sa, la scurt timp a și apărut prima declarație a șefului legislativului, Igor Grosu, care este și președintele PAS, anterior fiind adjunctul Maiei Sandu în cadrul formațiunii. Actualul demnitar a sărit în stilul lui îndrăzneț cu acuzații în adresa edilului numindu-l ”proiect al rușilor”, declarație calificată anterior chiar de Ion Ceban drept una populistă și politică.

Amintim că, ieri, printr-o postare pe o rețea de socializare, Ion Ceban a declarat că se pregătește un plan amplu de denigrare a sa, prin planuri bine pregătite în ”laboratoarele” actualei guvernări.

”Nu sunt capabili! Gașca Pas, ne-a dus la sărăcie cu preluarea de scheme, cenzură asupra media, subjugarea instituțiilor de stat și a celor de drept și persecutarea pe criterii politice a oamenilor profesioniști, dar incomozi pentru ei. La ce îi duce capul doar, este să joace cu cartea geopolitică și cu emoțiile oamenilor, dacă celelalte minciuni zilnice nu merg, caută diverse alte căi. Mă aștept din partea lor la un mix de murdării și cunosc că pregătesc în laboratoare diverse campanii de denigrare a mea și a colegilor mei. Nu exclud ca în rezultatul la tot felul de investigații la comandă pe intern și extern, dar și a minciunilor tirajate, își propun trimiterea mascaților pentru show-uri. Despre asta mă avertizează tot mai mulți oameni, inclusiv din interiorul celor de la conducere”, a declarat Ion Ceban.

In this article