VIDEO// 20 000 țigarete ascunse în pereții unui microbuz

Funcționarii postului vamal Leușeni au prevenit o nouă tentativă de scoatere frauduloasă din țară a peste 20 000 de țigarete, ascunse în locuri special adaptate. Cazul a fost...

Funcționarii postului vamal Leușeni au prevenit o nouă tentativă de scoatere frauduloasă din țară a peste 20 000 de țigarete, ascunse în locuri special adaptate.

Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de astăzi, unde la pista de control ieșire autoturisme a postului vamal Leușeni (PVFI, rutier), s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un mijloc de transport de model ”Mercedes-Benz Sprinter”, care se deplasa din Republica Moldova spre Germania. Șoferul, un moldovean în vârstă de 27 de ani, a comunicat funcționarilor vamali că nu are nimic de declarat.

În baza analizei de risc, funcționarii vamali au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase, iar în rezultatul acțiunilor de specialitate, în locuri special amenajate și anume în pereții laterali a mijlocului de transport, au fost depistate peste 20 000 țigarete de diferite mărci, marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit articolului 4397 Cod Contravențional al RM, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată și gratuită a bunurilor în proprietatea statului.

 

 

In this article