EDITORIAL// Maia Sandu justifică toate greșelile, neghiobiile și ilegalitățile foștilor șefi de stat

Cine va fi următorul președinte al țării? Într-o perioadă foarte scurtă de activitate Maia Sandu a reușit să justifice, ori pe alocuri să repete chiar toate greșelile, neghiobiile...

Cine va fi următorul președinte al țării?

Într-o perioadă foarte scurtă de activitate Maia Sandu a reușit să justifice, ori pe alocuri să repete chiar toate greșelile, neghiobiile și ilegalitățile predecesorilor ei.

Văzând domnișoara asta plăpândă din Risipeni, cu parametri fizici anti-gigant și cu toate calitățile ei pozitive ori chiar supranaturale, descoperite ori, în mare parte, inventate de adulatorii Maiei Sandu, s-a crezut că ea va fi antonimul, contrariul șefilor de stat moldoveni, la care a renunțat societatea dezamăgită.

Într-un timp record, însă, noua vedetă politică, a demonstrat cu prisosință un adevăr pe cât de vechi, pe atât de neclintit: năravul oamenilor, dar mai ales al politicienilor, se schimbă cu greu; iar de se schimbă, mai curând se schimbă spre rău, decât spre bine.

Moldovenii au crezut că noul nostru idol politic nu va minți, dar Maia a făcut-o deja de-atâta ori, încât am pierdut numărul minciunilor ei. Viața i s-a umplut de inconsecvență, jurăminte goale, dar și de atentate la viață, care s-ar fi încheiat fatal,  dacă mercurul virtual ar fi putut pătrunde vreodată în sângele ei albastru.

Am crezut, că va respecta legea și Constituția, dar când a apucat-o febra alegerilor anticipate, a rupt Constituția în două și și-a făcut din aceste două petece obele, în loc să le puie cu gheață pe fruntea ei bombată și înfierbântată.

Am crezut că își va iubi țara și poporul, dar s-a dovedit că-I este mai la inimă străinii și sfaturile lor. Împreună cu președintele Ucrainei s-a apucat să prindă prin ograda  noastră golani din judecătoriile țării vecine, înjosindu-ne serviciile speciale, structurile de forță și patria.   

Am crezut că se va comporta europenește în electorală, dar iată că face ceea ce făceau și alți președinți: organizează campanie în diaspora, susține un partid, umplând lista PAS cu escroci, hoți și corupți.

Lista neghiobilor și ilegalităților Maiei Sandu poate fi, vezi bine, continuată!

Sunt întrebat deseori, la bazar ori pe rețelele de socializare, dacă am dreptul s-o judec. Că nu prea aș avea, pentru că am servit mai multe regimuri. Este la fel, cum aș acuza eu electorii, că au votat mai multe regimuri. Alegătorii au votat politicieni, iar eu am servit ziare. Și  politicienii și ziarele au proprietatea de a se termina, adică a se consuma în timp. Deci, votăm alți politicieni și muncim la alte ziare. Așa stau lucrurile.

În privința dreptului meu de a analiza și a trage public anumite concluzii, pot spune următoarele. Sunt observator activ al vieții politice moldovenești din 1985, de când Planeta a început să-și schimbe din nou fața. Cunosc foarte bine politicienii noștri și  evoluția lor de la miniștri care serveau regimul totalitarist și scriitori, care “compuneau” poezii despre Lenin până la condiția lor de democrați convinși și români prin vocație.

Am prezis de câteva ori în micile și nevinovatele mele articole și am ghicit prăbușirea unor giganți politici cu merite mult mai mari ca ale politicienilor din ultimii 10 ani! Nu am trimis eu pe tușă nici un președinte de țară, i-ați trimis Dvs prin votul Dvs, dragi alegători! Mircea Snegur, care era de o sută de ori mai îndreptățit ca Maia Sandu să ne conducă, cu ce s-a făcut vinovat în fața Dvs, stimați, deștepți, ageri și pricepuți alegători? De ce l-ați schimbat pe bonomul moldovean Mircea pe comsomolistul și cosmopolitul Pekea?

Când veți dori mult, când vi s-a termina răbdarea de atâta așteptare și curiozitate, o să Vă spun în secret, cine va fi următorul președinte al Moldovei….

In this article