Cavcaliuc face noi dezvăluiri: Un lot enorm de țigări în valoare de milioane, nu de lei

Un deputat și un complice al acestuia din Guvern ar fi implicați în contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari. Devăluirea vine din partea președintelui PACE, Gheorghe...

Un deputat și un complice al acestuia din Guvern ar fi implicați în contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari. Devăluirea vine din partea președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc. Potrivit lui, un camion condus de un cetățean al Republicii Moldova este reținut și cercetat penal de către vameșii din România.

„Recent am primit o informație de la un om al legii, pe care am decis să o fac publică.  Este vorba despre contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari, protejată de ”oameni nebuni”, care ACUM încă se mai află în Parlament. În urma dezvăluirilor mele anterioare, unii dintre ei au renunțat să mai candideze pentru funcția de deputat.

Camionul, condus de un cetățean a Republicii Moldova, care acum este reținut și cercetat penal de autoritățile române, transporta, conform actelor, cereale și furaje. În realitate, marfa principală este un lot enorm de țigări în valoare de milioane, nu de lei.

Persoana care m-a informat afirmă că doar în acest an, camionul respectiv a făcut 11 curse, cu aceeași marfă declarată și a trecut prin Vama Sculeni, iar în tură de fiecare dată erau aceeași oameni”, declară liderul PACE.

Cavcaliuc a mai adăugat că a obținut informația din niște surse sigure, iar numele persoanei nu va divulga din motive de securitate.

„Din informațiile livrate mie, planează suspiciunea și bănuiala rezonabilă că în spatele acestei afaceri cu fum stă un individ care ACUM se mai află în Parlament și se vrea iar să devină deputat, un fost candidat pentru funcția de deputat și un complice al acestuia din Guvern.

Îndemn instituțiile mass-media să ceară detalii despre acest camion de la instituțiile din România și să adreseze întrebări autorităților din Republica Moldova care țin acest caz în top secret – sub zece lacăte. Vă dau asigurări că veți afla multe lucruri interesante.

La rândul meu, sunt gata să ofer organelor de drept din țara noastră toate detaliile pe care le dețin.

Dar nu voi divulga numele persoanei care m-a sesizat, pentru a o proteja de abuzuri și presiuni din partea corupților și bandiților aflați la putere care controlează aceste scheme criminale și își finanțează partidele”, scrie Cavcaliuc.

Amintim că anterior, liderul PACE a făcut dezvăluiri despre cazul în care a fost implicată în decembrie 2016, candidata nr.8 pe lista partidului PAS la alegeri parlamentare, Nata Albot, aceasta fiind depistată cu substanțe narcotice asupra sa, pe aeroportul Chișinău.

Liderul PACE a promis să prezinte noi detalii despre schemele de corupție în rândul candidaților la funcția de deputat și alți funcționari de rang înalt. Cavcaliuc susține că pe listele electorale există în jur de 30 de persoane care au probleme penale.

In this article