Locuitor al satului Puhoi îl acuză pe un candidat PAS de agresiune fizică și șantaj

Un locuitor al satului Puhoi, raionul Ialoveni, Gheorghe Toma, susține că este șantajat în numele lui Petru Frunze, candidat PAS la funcția de deputat, dar și de alte...

Un locuitor al satului Puhoi, raionul Ialoveni, Gheorghe Toma, susține că este șantajat în numele lui Petru Frunze, candidat PAS la funcția de deputat, dar și de alte persoane din satul vecin, Țipala. Bărbatul susține că îi este frică pentru securitatea sa și a familiei sale.

Într-un briefing de presă la IPN, Gheorghe Toma a povestit că, în anul 2006, a fost agresat de Petru Frunze și de un alt sătean, Ghenadie Bârcă. Acesta spune că vrea să i se facă dreptate și nu vrea ca Petru Frunze să ajungă în Parlament.

Atunci, în 2006, a fost bătut, i s-a rupt lanțul de la gât, i s-a luat portmoneul cu bani. „Cineva m-a adus acasă, plin de sânge, cu un ochi nu vedeam”, își aduce aminte Gheorghe Toma.

Gheorghe Toma

Potrivit bărbatului, când starea sa a început a se agrava, rudele au decis să-l ducă la spital. „Acolo am toate dovezile, toate documentele de la spital și mai am și cererea scrisă de mâna lui Petru Frunze și a lui Ghenadie Bârcă, precum că își asumă toată responsabilitatea să-mi achite tratamentul până la însănătoșire”, a spus Gheorghe Toma.

El a mai spus că, în 2019, recipisele au apărut în spațiul public, publicate de telegraph.md. Petru Frunze a venit la el la serviciu să spună că nu e vinovat, dar că e gata să-l ajute cu bani, apoi a început să-l evite. „Noi cu problema noastră am mai fost cu declarații la partid, la PAS, ca să ne ajute să-l tragă la răspundere pe Petru Frunze. Vrem ca să se facă dreptate și acest deputat să nu ajungă în Parlamentul Republicii Moldova, ca după alegeri, să nu ne temem să ieșim din casă. Noi vrem ca să fie dreptate, dar până ce nu se vede nimiс”, a mai spus Gheorghe Toma.

In this article