Edilul capitalei, dezamăgit de ignorarea Ministerului Sănătății: Ignoră în continuare comunicarea și coordonarea comună a unei celule de criză

„Cu regret, în continuare, Ministerul Sănătății ignoră comunicarea și coordonarea de comun a situației pandemice în mun. Chisinau, inclusiv nu a convocat o celula de criză comună pentru...

„Cu regret, în continuare, Ministerul Sănătății ignoră comunicarea și coordonarea de comun a situației pandemice în mun. Chisinau, inclusiv nu a convocat o celula de criză comună pentru gestionarea crizei cu lipsa locurilor pentru internarea copiilor”. Cel puțin asta spune edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

„Acest Minister, care este cel mai necesar în această perioadă, este, de fapt, un anti-exemplu, chiar și față de alte ministere”, a punctat Ceban.

Cât ține de spitalizarea adulților infectați cu Covid-19 in spitalele municipal, edilul spune că Primăria Chișinău a mobilizat capacitățile medicale municipale. „La moment mai avem încă paturi libere, dar deja la limită. Dacă presiunea va crește – avem gata pentru activare Departamentul Covid de la Moldexpo. Am re-evaluat și am fortificat acolo infrastructura și la necesitate vom putea demara internarea pacienților în 24 ore.

Specialiștii spun că rămâne esențial ca populația să se vaccineze, să respecte regulile de sănătate publică, inclusiv, purtarea măștii de protecție. Punctele de vaccinare din municipiu continuă să activeze cu program extins, inclusiv sâmbăta și duminica. Astăzi vor fi publicate programul și locațiile de staționare a punctelor mobile de vaccinare (troleibuzul și autobuzul) pentru luna februarie. Mă bucur că în aceste zile am văzut rânduri la cele două puncte mobile de vaccinare”, a conchis primarul.

In this article