Edilul capitalei detaliază salariile angajaților RTEC și PUA: Conform legislației și fără întârzieri

Primarul general, Ion Ceban, a adus clarificări privind remunerarea angajaților Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) și a Parcului Urban de Autobuze (PUA), subliniind că aceștia sunt plătiți conform...

Primarul general, Ion Ceban, a adus clarificări privind remunerarea angajaților Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) și a Parcului Urban de Autobuze (PUA), subliniind că aceștia sunt plătiți conform legislației, în funcție de orele lucrate.
„Angajații RTEC sunt remunerați conform legislației, conform orelor lucrate, iar dacă sunt înregistrate careva încălcări, abateri disciplinare, există comisie de anchetă care investighează activitatea, situația fiecărui angajat și dacă există o plângere pe numele acestuia, sunt luate măsuri. Astăzi, inclusiv subvenționarea acestor două parcuri se ridică la un miliard de lei pentru un an financiar. Iarăși, alți bani pe care trebuie să-i economisim din contul drumurilor, podurilor, etc.”, a menționat edilul.

Cu privire la salariile angajaților, primarul a menționat că acestea se ridică la un nivel mediu de 14 mii de lei, fiind achitate integral și la timp. Această practică este menționată pe fundal cu alte întreprinderi din țară, care se confruntă cu dificultăți financiare.„Colectivele Regiei Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze sunt foarte mari iar salariul mediu al angajaților este de 14 mii de lei, achitat integral, la timp, nu ca la Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, nu ca la S.A. „Metalferos”, nici ca la multe alte întreprinderi care sunt în faliment astăzi din vina administratorilor care se declară competenți. La fel și la alte întreprinderi unde au creat dificultăți substanțiale cum ar fi: „Apă- Canal Chișinău”, da, cu acele neplăceri și optimizări care au fost necesare ca să intervenim. Noi ne realizăm angajamentele în fața colegilor noștri”, a conchis Ion Ceban.

In this article