Dumitru Croitor: Îmi este rușine de comportamentul premierului Recean

O înregistrare video în care premierul Dorin Recean o atacă personal pe bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în timpul unei ședințe de guvern, l-a lăsat pe candidatul la funcția...

O înregistrare video în care premierul Dorin Recean o atacă personal pe bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în timpul unei ședințe de guvern, l-a lăsat pe candidatul la funcția de bașcan al regiunii, Dumitru Croitor, cu un “sentiment de rușine”.

“Când am văzut acest videoclip, sincer vorbind, am simțit o rușine arzătoare. Mi-a fost rușine de prim-ministrul nostru, care și-a permis să comunice într-un asemenea mod, sincer vorbind, într-un mod foarte nepoliticos și complet greșit cu Bașcanul popular al Găgăuziei. Consider că nimeni nu are dreptul să se adreseze în așa mod cu liderul regiunii noastre”, a declarat Dumitru Croitor în cadrul emisiunii difuzate de portalul de știri Gagauzinfo.MD.

El a subliniat că, deși “Vlah se află în opoziție față de partidul PAS și față de actuala guvernare”, dar acest lucru “nu-i dă dreptul domnului Recean să se poarte în acest mod cu bașcanul nostru”.

“Eu cred că astăzi PAS nu poate aștepta ca Vlah să rămână fără mandat și să îi ia locul un nou bașcan, unul tânăr, fără experiență, iar acest bașcan să fie imediat indicat în locul său. Aș vrea să-i dezamăgesc pe reprezentanții PAS – dacă voi fi ales, voi apăra cu fermitate interesele Găgăuziei noastre”, a declarat Dumitru Croitor.

Anterior, premierul Dorin Recean le-a interzis miniștrilor să răspundă la întrebările Irinei Vlah, declanșând o altă altercație verbală cu guvernatorul autonomiei.
Însuși Irina Vlah a declarat că șeful cabinetului de miniștri nu are “nicio cultură politică”.
Bașcanul Găgăuziei este membru de drept al guvernului moldovean. Mandatul Irinei Vlah în funcția de guvernator al Găgăuziei se încheie la 19 iulie.

Alegerile pentru funcția de guvernator al Găgăuziei vor avea loc duminica aceasta, 30 aprilie.

Plătită din fondul electoral al candidatului la funcția de bașcan al Găgăuziei, Dumitru Croitor, conform facturii nr. 24 din 26.04.2023.

In this article