3,5 kg de marijuana achiziționată din Spania, introdusă în țară prin contrabandă în scopul comercializării. Suspecții au fost reținuți de poliție

Ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu polițiștii Inspectoratului de Poliție Rîșcani, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău sediul Rîșcani au destructurat activitatea infracțională a unei grupări criminale...

Ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu polițiștii Inspectoratului de Poliție Rîșcani, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău sediul Rîșcani au destructurat activitatea infracțională a unei grupări criminale specializate în introducerea prin contrabandă a substanțelor narcotice și comercializarea lor pe teritoriul țării.

Polițiștii au documentat activitatea ilegală pe parcursul a trei luni și au identificat doi bărbați cu vârsta de 27 ani și 42 ani, domiciliați în municipiul Chișinău, care au pus în aplicare o schemă ilegală de introducere prin contrabandă a drogurilor din Europa și realizarea acestora.  

În urma investigațiilor demarate de ofițeri s-a stabilit că unul dintre suspecți s-a deplasat cu propriul automobil în Spania, iar prin intermediul unor complici conaționali, a achiziționat 3,5 kg de marijuana de la dealerii spanioli. Ulterior suspectul a camuflat substanțele narcotice în portierele automobilului și s-a deplasat în Germania. 

În scopul excluderii riscului de deconspirare a infracțiunii, suspectul a contractat un șofer de pe ruta Germania-Moldova pentru a transporta pe platformă automobilul în care se aflau drogurile. 

Potrivit informațiilor operative, la 16 aprilie 2023, ofițerii Direcției Antidrog a INI au descins la postul vamal Leușeni și au reținut cei doi suspecți în momentul preluării mașinii.

Urmare a perchezițiilor autoturismului de model BMW, polițiștii au depistat și ridicat 3,5 kg de marijuana. 

 Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie aproximativ 800 000 de lei. 

 Automobilul de model BMW a fost supus confiscării speciale.

Pe numele suspecților au fost eliberate mandate de arest pe un termen de 30 zile.

Polițiștii continuă să efectueze măsuri speciale de investigație pentru stabilirea și implicarea altor persoane în activitatea infracțională.

In this article