O minoră de 13 ani ar fi fost violată în stradă, la Dondușeni

O minoră ar fi fost violată în stradă de un individ dintr-o localitate vecină. Cazul ar fi avut loc în luna Martie curent, într-o localitatea din raionul Dondușeni,...

O minoră ar fi fost violată în stradă de un individ dintr-o localitate vecină. Cazul ar fi avut loc în luna Martie curent, într-o localitatea din raionul Dondușeni, iar poliția a fost sesizată acum cinci zile chiar de către pretinsa victimă.

Potrivit surselor pulsmedia.md ar fi vorbă despre o minoră de 13 ani care în după-amiaza zilei de 21 Aprilie s-a plâns la poliție despre faptul că acum o lună, pe o stradă din localitate, ar fi întreținut un raport sexual cu un tip din satul vecin.

De altă parte, reprezentanții IP Dondușeni, confirmă existența unei asemenea sesizări, însă susțin că ar fi fost vorba despre o tentativă de viol.

„Confirmăm faptul că Poliția a fost sesizată la 21 aprilie pentru investigarea unui caz de tentativă de viol care ar fi avut loc într-o localitate din raionul Dondușeni. Cazul a fost înregistrat de poliție pentru stabilirea tuturor circumstațelor, fiind inițiat un proces penal. ”, ne-a răspuns într-un mesaj Ina Moscaliuc, ofițerul de presă al IP Dondușeni.

Totodată, reprezentantul IP Dondușenii fiind întrebat dacă oamenii legii au identificat un suspect, sau dacă a fost cineva reținut în acest caz, a menționat că nu ne poate oferi o asemnea informație din motiv că: „În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor.Mai multă informație nu vă putem oferi”.

Un răspuns la această întrebare nu am putut obțkine nici de la reprezentanții Procuraturii Generale, care au refuzat să răspundă la apelurile insistente ale reporterilor pulsmedia.md.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele cazului, dar și veridicitatea declarațiilor făcute de către pretinsa victimă.

In this article