DUMBRĂVEANU: Banii din donații le vom împărți lucrătorilor medicali, care luptă cu virusul COVID-19

Autoritățile au anunțat un pachet de măsuri, care vine să susțină lucrătorii medicali, antrenați în lupta cu virusul de tip nou COVID-19. În cadrul unei conferințe de presă,...

Autoritățile au anunțat un pachet de măsuri, care vine să susțină lucrătorii medicali, antrenați în lupta cu virusul de tip nou COVID-19. În cadrul unei conferințe de presă, după ședința Centrului Unic de Comandă, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a venit cu mai multe precizări în acest sens.

“Angajații medicali, implicați în lupta cu COVID-19, vor primi un salariu de funcție de 100% suplimentar la cel pe care îl au. Totodată, există și agenți economici, persoane fizice, care fac transferuri pe contul ministerului Finanțelor, acești bani vor fi direcționați către angajații din sistemul medical de pe prima linie, dar și pentru echipele asistenței medicale prespitalicești de urgență, care vin acasă și transportă bolnavii de COVID-19”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, prezent la eveniment, președintele țării Igor Dodon a reiterat că autoritățile vor face tot posibilul ca să acorde suportul necesar lucrătorilor din sistemul de sănătate.

In this article