Președintele țării spune că de mâine armata va fi scoasă în mai multe localități din țară

Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că măsurile de prevenire a COVID-19 sunt luate în toată țara, nu doar la nivel central. În cadrul unei conferințe de presă,...

Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că măsurile de prevenire a COVID-19 sunt luate în toată țara, nu doar la nivel central. În cadrul unei conferințe de presă, șeful statului a declarat că în raioane acționează Comisiile pentru situații Excepționale.

„Totodată, în fiecare localitate sunt 3-4 persoane din partea statului, care monitorizează inclusiv persoanele, care trebuie să stea în carantină. Este vorba de primar, polițist, asistent social”, a explicat președintele.

Șeful statului a mai spus că până acum au fost întocmite 84 de procese verbale pentru încălcarea măsurilor de prevenire a COVID-19. Este vorba despre 30 de persoane juridice și peste 50 de persoane fizice.

Șeful statului a amintit că a semnat decretul cu privire la implicarea Armatei Naționale în gestionarea crizei. Militarii vor veni în ajutor polițiștilor și, de mâine, vor merge prin mai multe localități din țară.

In this article