Droguri evaluate la peste două milioane de lei, ridicate de polițiștii din Bălți

Ofițerii de investigații din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți sub conducerea procurorilor Procuraturii municipiului Bălți, au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal, specializat în comercializarea drogurilor de...

Ofițerii de investigații din cadrul Inspectoratului de poliție Bălți sub conducerea procurorilor Procuraturii municipiului Bălți, au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal, specializat în comercializarea drogurilor de diferit tip, prin intermediul magazinelor online și aplicația Telegram. 

 

Ca urmare a efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au stabilit că, în perioada lunilor august – octombrie curent, 9 persoane cu vârstele cuprinse între 21 și 30 ani, au pus în circulație o cantitate de droguri în proporții deosebit de mari, pe care le realizau pe teritoriul mun. Bălți și zona de nord a Republicii Moldova. Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația Telegram „operatorului” care deservea interesele grupului. 

 

Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile suspecților, în cadrul cărora au depistat: 1,5 kg de PVP-sare,130 gr. de marijuana, 100 pastile cu efect psihotrop, telefoane mobile, cartele SIM, mijloace bănești, cântare electronice, un aparat pentru consumul drogurilor confecționat artizanal, materiale care urmau să fie utilizate pentru vânzarea substanțelor narcotice. 

 

Valoarea drogurilor ridicate constituie aproximativ 2 milioane de ei. Toate persoanele suspectate de comiterea infracțiunii au fost reținute pentru 72 de ore, iar trei dintre ei au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile. 

 

Potrivit legii penale, persoanele vinovate de ”Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor, sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

 

 În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat la comiterea infracțiunii, precum și aderența acestora la infracțiuni anterior comise.

In this article