Acte falsificate, camuflate în ambalajul unor ciocolate

Polițiștii de frontieră au dejucat planurile a trei conaționali care au încercat să treacă frontiera cu acte falsificate. Doi dintre ei au fost mai inventivi, camuflând documentele în...

Polițiștii de frontieră au dejucat planurile a trei conaționali care au încercat să treacă frontiera cu acte falsificate. Doi dintre ei au fost mai inventivi, camuflând documentele în ambalajul unor ciocolate. Incidentele au fost consemnate în după-amiaza zilei de ieri, 31 octombrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Toți trei cetățeni s-au prezentat în calitate de pasageri ai cursei „Germania – Moldova”.

În primul caz este documentat un locuitor al raionului Fălești, în vârstă de 30 de ani. În cadrul controlului suplimentar, în portmoneul cetățeanului s-a depistat o carte de identitate, care ar fi emisă de autoritățile române cu informațiile unei persoane străine. La audieri, tânărul a comunicat că documentul îi aparține și este perfectat în Germania, ar fi oferit unui intermediar 250 EUR pentru a intra în posesia acestuia.

Al doilea moldovean documentat este un locuitor al raionului Drochia, în vârstă de 20 de ani. Tânărul a încercat vigilența angajaților Poliției de Frontieră, tăinuind prezența actului falsificat. În ambalajul unei ciocolate a fost descoperită o carte de identitate românească cu premise rezonabile de falsificare. S-a justificat prin faptul că și-a dorit angajare la un loc de muncă mai bine plătit în Germania. Actul falsificat l-ar fi costat 300 EUR.

Același tertip, ascunderea unei cărți de identitate românești într-o ciocolată, a folosit și un chișinăuian de 22 de ani. Din primele cercetări s-a constatat că documentul este falsificat. Tănărul a declarat polițiștilor de frontieră că a apelat la ajutorul unui intermediar, la fel în Germania, și contra sumei de 300 EUR și-a cumpărat identitate românească.

În continuare, cercetările se desfășoară sub aspectul de comitere a infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false. În dependență de rezultatul expertizei asupra documentelor ridicate, vor fi luate și măsurile ce se impun.

In this article