DOVADA că SPPS folosește automobile cu numere FLASE pentru a fila unii politicieni

Președintele Maia Sandu a fost însoțită, miercuri, la Căușeni, de peste 20 de ofițeri din Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS). Reporterul nostru a documentat faptul...

Președintele Maia Sandu a fost însoțită, miercuri, la Căușeni, de peste 20 de ofițeri din Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS). Reporterul nostru a documentat faptul că din partea SPPS s-au deplasat în acest raion puțin peste 10 automobile, o parte dintre care folosesc numere de înmatriculare inexistente, adică, false.

Am făcut poze la mașinile în care au venit reprezentanții SPPS și am apelat la sursele noastre, pentru a verifica numerele de înmatriculare, ca să depistăm că cel puțin 7 dintre acestea utilizează numere de înmatriculare FALSE.

În imagine aveți prezentate cele 7 automobile, care utilizează numere inexistente în baza de date:

Automobil Volkswagen CON 584:

Skoda DUX 645:

Chevrolet CNS 439:

Volkswagen KAZ 498:

Skoda XOK 426:

Dacia Duster CPF 935:

Dacia Duster – ELB 649:

Potrivit surselor noastre din cadrul SPPS, la indicația Președintelui Maia Sandu, respectiv, a conducerii instituției, ofițerii operativi ai SPPS filează și mai mulți politicieni. În scopul acesta sunt folosite mașinile la care sunt schimbate de 2-3 ori pe săptămână numerele de înmatriculare, utilizând numere inexistente.

Potrivit legii, de numere inexistente pot beneficia doar ofițerii operativi ai altor instituții de forță, implicați în acțiuni de filare a grupărilor criminale. În acest caz, am solicitat ministerului Afacerilor Interne un comentariu subiect, în ce măsură sunt în drept cei de la SPPS să folosească numere de înmatriculare inexistente. La fel, am cerut un comentariu de la SPPS, de ce utilizează mașini cu numere false și dacă este adevărat că sunt implicați în acțiuni ilegale de filaj ale oponenților politici ai Președintelui țării. Cu răspunsurile de la aceste instituții vom reveni.

Sursa: telegraph.md

In this article