Două persoane reținute, iar un al treilea complice este anunțat în căutare, într-un dosar de contrabandă cu țigări

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au pus astăzi, 13 decembrie 2022, în executare mandate...

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au pus astăzi, 13 decembrie 2022, în executare mandate de percheziții în municipiul Chișinău și în afară, într-un dosar de contrabandă cu țigări.

De menționat, că pe acest caz o persoană a fost condamnată la 5 ani de detenție cu executare, iar în cadrul urmăririi penale au fost identificați și alți complici ai acestuia. Astfel, bănuieli rezonabile sunt asupra a 3 conaționali cu vârstele cuprinse între 18-60 ani, iar potrivit legii aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției în acest stadiu al investigațiilor.

În rezultatul acțiunilor de astăzi, două persoane sunt reținute, iar un al treilea complice este anunțat în căutare, deoarece se eschivează de la organul de urmărire penală.

La moment urmărirea penală continuă, pentru cercetarea tuturor aspectelor infracțiunii investigate și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Ca urmare a perchezițiilor și avansării investigațiilor pe dosar, autoritatea de investigație va face publice informații de impact social major, cu asigurarea drepturilor părților.

In this article