Nicu Popescu, în Belgia: A avut o întrevedere cu generalul Christopher Cavoli

Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu generalul Christopher Cavoli, comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa. Evenimentul a avut loc...

Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu generalul Christopher Cavoli, comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa.

Evenimentul a avut loc la Cartierul General al Forțelor Aliate (SHAPE) din orașul Mons.

“În cadrul discuției noastre am discutat despre situația regională, eforturile de consolidare a capacităților de apărare ale Republicii Moldova, aspecte ale realizării Programului Parteneriat pentru Pace, dar și contribuția țării noastre la operațiunile de menținere a păcii – în calitate de contributor pentru eforturile internaționale de asigurare a securității regionale”, a notat Popescu.

Reamintim că vicepremierul Nicu Popescu a participat săptămâna aceasta la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe din cadrul Parteneriatului estic, care se desfășoară la Bruxelles.

La reuniunea ministerială prezidată de înaltul reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, participă miniștrii Afacerilor Externe din statele membre ale UE și omologii din țările PaE.

Discuțiile au vizat viitorul Parteneriatului estic, provocările în materie de securitate și consecințele generate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru întreaga regiune.

In this article