Ceban: Republica Moldova trebuie să rămână un stat independent cu aspirații europene

Republica Moldova trebuie să rămână un stat independent cu aspirații europene. Despre acest lucru a vorbit primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul eimisiunii ”În ProFunzime” de la postul...

Republica Moldova trebuie să rămână un stat independent cu aspirații europene. Despre acest lucru a vorbit primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul eimisiunii ”În ProFunzime” de la postul ProTV.

”Cred în Republica Moldova ca stat independent, suveran și integru. Cred că Republica Moldova poate exista și poate să furnizeze rezultate pentru cetățenii ei și pentru regiune. Nu sprijin ideea unirii cu România”, a precizat edilul.

În cadrul emisiunii, Ion Ceban a fost întrebat și despre cum vede soluționarea conflictului transnistrean.

”În continuare trebuie sporite măsurile de încredere dintre cele două maluri, să sporim dialogul. Trebuie să vedem dacă rămâne formatul de negocieri 5+2. Federalizarea nu este cea mai bună variantă și nu cred că va fi acceptată la nivel central, poate un statut cu autonomie sporită ar putea exista, dar trebuie de văzut în ce formă”, a mai adăugat primarul general al municipiului Chișinău.

In this article