Două fetiţe au fost rănite într-un atac cu cuţitul lângă o şcoală din Franța

Două fetiţe de şase şi 11 ani au fost uşor rănite joi într-un atac cu cuţitul lângă şcoala lor din oraşul Souffelweyersheim din estul Franţei, în apropiere de...

Două fetiţe de şase şi 11 ani au fost uşor rănite joi într-un atac cu cuţitul lângă şcoala lor din oraşul Souffelweyersheim din estul Franţei, în apropiere de Strasbourg, au anunţat autorităţile locale citate de AFP şi Reuters.

Agresorul a fost reţinut. Potrivit jandarmilor, fetiţa de 11 ani a fost rănită în timp ce se afla în faţa şcolii, iar cealaltă a fost înjunghiată într-un scuar din apropiere. Cele două fete au fost rănite „superficial”, dar au fost internate la spitalul de urgenţe pediatrice.

Atacatorul a fost reţinut puţin după ora 14:15 în acelaşi scuar, a menţionat jandarmeria. Bărbatul, care nu mai avea asupra sa cuţitul şi nu a opus rezistenţă, nu este „cunoscut serviciilor” şi motivaţiile sale „nu par să aibă legătură cu o radicalizare”.

Autorităţile au dispus rămânerea elevilor în incinta şcolii, în faţa căreia se adunaseră zeci de părinţi şi mai multe vehicule de pompieri şi forţe de ordine, au precizat sursele citate de Agerpres.

Incidentul s-a produs în timp ce prim-ministrul francez Gabriel Attal tocmai a îndemnat joi, cu prilejul celor 100 de zile ale guvernului său, la un „adevărat efort de autoritate”, care să vizeze în special „adicţia la violenţă” a unei părţi din tineretul francez.

Premierul a susţinut un discurs pe această temă la Viry-Chatillon, lângă Paris, un oraş marcat de moartea unui adolescent de 15 ani, bătut lângă colegiul său.

În acest dosar care, alături de altele asemănătoare, a generat o puternică emoţie în Franţa, patru tineri, trei minori şi unul major, au fost inculpaţi pentru crimă. Toţi au fost plasaţi în arest provizoriu.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article