Va sta patru ani în detenție pentru că și-a bătut consăteanul, cauzându-i vătămări corporale grave

Procuratura raionului Glodeni anunță că, la data de 16 aprilie 2024, de către Judecătoria Drochia, sediul Glodeni, a fost pronunțată o sentință de condamnare a unui bărbat, în...

Procuratura raionului Glodeni anunță că, la data de 16 aprilie 2024, de către Judecătoria Drochia, sediul Glodeni, a fost pronunțată o sentință de condamnare a unui bărbat, în vârstă de 53 de ani, învinuit de comiterea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății (art. 151 alin. (1) din Codul penal).

 

Acestuia i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis. A fost menținută măsura preventivă – arestarea preventivă, în privința inculpatului până la devenirea definitivă a sentinței. Inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție, potrivit legii.

Acuzatorii de stat de l-a Glodeni i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la 21 februarie 2024, aproximativ la ora 17:00, aflându-se în ospeție la un consătean, fiind în stare de ebrietate alcoolică, din motivul unui conflict apărut în timpul consumului de alcool, a ieșit împreună cu consăteanul în ograda gospodăriei, unde i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului, în rezultatul cărora, potrivit raportului de expertiză judiciară medico-legală, victimei i-au fost cauzate leziuni corporale grave.

În contextul numeroaselor crime violente comise sub influența alcoolului, îndemnăm cetățenii să consume băuturi alcoolice în mod responsabil și să evite situațiile care ar putea degenera în comportamente periculoase sau ilegale.

In this article