Dosarul de la Calea Ferată: 15 persoane riscă până la cinci ani de închisoare

Factori de decizie de la Calea Ferată din Moldova, suspectați de abuz în serviciu. Aceștia erau persoane responsabile de vagoanele-restaurant ale trenurilor care circulă în afara Republicii Moldova....

Factori de decizie de la Calea Ferată din Moldova, suspectați de abuz în serviciu. Aceștia erau persoane responsabile de vagoanele-restaurant ale trenurilor care circulă în afara Republicii Moldova.

 

Forțele de ordine au constat că din 2015 și până în prezent, suspecții, folosindu-se de situația de serviciu și având drept scop transportarea mărfurilor – ar fi falsificat facturi fiscale, ștampile vamale, dar și de alte instituții resort care permit transportarea acestora. În facturile eliberate în urma primirii mărfurilor pentru vagoanele restaurant, aceștia includeau o cantitate mai mare de mărfuri sau denumirea lor şi prezentându-le la trecerea frontierei cu Ucraina, Belarus şi Rusia, pe care le vindeau pe teritoriul acestora. Forțele de ordine au descins în birourile de serviciu, vagoanele restaurant, cât și la domiciliile și automobilele suspecților.

În urma perchezițiilor au fost depistate înscrisuri de ciornă a activității vagoanelor restaurant, facturi fiscale și chitanțe privind recepționarea banilor de la șefii vagoanelor restaurant, o armă de vânătoare, 81 de cartușe, Totodată, au depistat o ștampilă a Direcției deservire călători, cu proveniență necunoscută, 1065 de timbre de acciz, blancuri de declarații vamale. Toate documentele, cât și arma și munițiile depistate la domiciliul unuia din factorii de decizie, au fost ridicate și îndreptate la expertiză.

Dacă se va demonstra că persoanele responsabile de vagoanele-restaurant sunt implicați în schema de deţinere, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, ştampilelor sau sigiliilor false, ei riscă amendă de până la 47 500 lei sau până la 5 ani de pușcărie. Cercetările continuă.

In this article


Join the Conversation