Doi tineri, unul dintre ei minor, cercetați penal pentru circulația ilegală a drogurilor

Un tânăr de 19 ani și un adolescent de 17 ani, au fost reținuți, fiind suspectați de comercializarea drogurilor. Aceștia au fost documentați de polițiști și procurori timp...

Un tânăr de 19 ani și un adolescent de 17 ani, au fost reținuți, fiind suspectați de comercializarea drogurilor.

Aceștia au fost documentați de polițiști și procurori timp de o lună,  perioadă în care au fost efectuate achiziții de control și acumulat materialul probatoriu.

Tinerii au fost reținuți în flagrant, iar în urma perchezițiilor corporale polițiștii au depistat carduri bancare, telefoane mobile cu ajutorul cărora distribuiau pastilele de tip Ecstasy  ambalate în pachețele zip lock, precum și mai multe pastile.

Drogurile depistate au fost ridicate   pentru a fi supuse expertizei chimice.

Valoarea drogurilor pe piața neagră depășește suma de 300 de mii de lei.

Băieții sunt cercetați penal în libertate pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora”, în proporții deosebit de mari, iar conform legislaţiei penale în vigoare riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Acțiunile au fost desfășurate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Rîșcani,  în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Rîșcani.

Polițiștii continuă acțiunile procesuale în vederea documentării și stabilirii altor complici la săvârșirea infracțiunii.

In this article