Polițiștii din Sîngerei atacați cu arma de un tânăr în timpul reținerii

La 27 iunie curent, în jurul orei 21.00, un tânăr de 22 de ani a pătruns într-un automobil, care se afla în extravilanul satului Copăceni, raionul Sîngerei de...

La 27 iunie curent, în jurul orei 21.00, un tânăr de 22 de ani a pătruns într-un automobil, care se afla în extravilanul satului Copăceni, raionul Sîngerei de unde a sustras 200 de lei. În timpul comiterii furtului a fost observat de proprietarul automobilului, iar când acesta s-a apropiat, suspectul a ieșit și a luat-o la fugă ascunzându-se în fâșia forestieră din preajmă.

 La fața locului, proprietarul automobilului a  solicitat intervenția polițiștilor și la scurt timp suspectul a fost localizat. În timpul operațiunii de reținere acesta a deschis focul în direcția grupului de reacționare operativă, efectuând mai multe împușcături dintr-o armă. Datorită intervenției prompte, atacatorul a fost imobilizat și condus la Inspectoratul de poliție Sîngerei pentru documentarea cazului. Fiind supus testării alcoolscopice s-a stabilit o concentrație de 0,71 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală conform art.349 al.2 din Codul penal „Violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere”. Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta nu este la prima abatere de la lege, fiind eliberat din detenție în luna iunie 2021.

În timpul investigațiilor polițiștii au stabilit că tânărul ar fi sustras arma de la proprietarul unei stâne de oi din localitatea Mîndrești, raionul Telenești, unde activa în calitate de cioban.

 

In this article