Doi conducători auto prinși cu premise de conducere falsificate

Polițiștii de frontieră au identificat în timpul controlului de frontieră două premise de conducere cu semne de falsificare. Incidentele au fost semnalate în acest weekend în punctele de...

Polițiștii de frontieră au identificat în timpul controlului de frontieră două premise de conducere cu semne de falsificare. Incidentele au fost semnalate în acest weekend în punctele de trecere Palanca și Criva fiind documentați un conațional și un cetățean al Ucrainei, tranmsite Breaking News.

Pe sensul de ieșire din R. Moldova prin punctul de trecere Palanca s-a prezentat la linia de control un autoturism de model Rover 45, la volanul căruia se afla un ucrainean în vârstă de 62 de ani. Printre documentele prezentate, inspectorul de frontieră a sesizat indici de denaturare asupra permisului de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile de drept din Ucraina.

Riscă să fie cercetat penal și un moldovean în vârstă de 29 de ani pentru uz de fals în acte. Acesta avea intenția de a primi autorizarea de intrare în țară prezentând permisul de conducere moldovenesc neveridic. Informația a fost confirmată cu ajutorul tehnicii din dotare a Poliției de Frontieră fiind remarcate lipsa elementelor de protecție. Mai mult, s-a constatat că seria documentului aparține unui alt conațional.

Întrebat, tânărul a comunicat că nu cunoaște despre cele depistate.

În consecință, actele au fost transmise pentru efectuarea analizei tehnico-juridice. Cercetările continuă până la elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate. În ambele cazuri, cetățenii riscă amendă penală conform art. 361, al. (1) al CP al RM.

In this article


Join the Conversation