Doi cetăţeni sud-americani suspectaţi de spionaj în favoarea Rusiei au fost arestaţi în Slovenia

Serviciile de securitate ale Sloveniei au arestat doi bărbaţi suspectaţi de spionaj în favoarea Agenţiei de informaţii militare externe a Rusiei (GRU), care ar fi operat în mai...

Serviciile de securitate ale Sloveniei au arestat doi bărbaţi suspectaţi de spionaj în favoarea Agenţiei de informaţii militare externe a Rusiei (GRU), care ar fi operat în mai multe state europene, scrie luni cotidianul sloven Delo, informează Agerpres.

Cei doi sunt cetăţeni ai unui stat sud-american (nenumit) şi au operat sub identităţi false, pretinzând că lucrează în afaceri imobiliare şi comerţul cu antichităţi.

Aceştia au fost arestaţi pe 5 decembrie 2022, într-un birou închiriat din capitala Sloveniei, Ljubljana.

“Un procuror din Ljubljana a primit o notificare de la Agenţia de Informaţii şi Securitate a Sloveniei în baza căreia au fost iniţiate demersurile care preced procesului”, se arată într-un comunicat al procuraturii slovene.

La operaţiunea de capturare a celor doi cetăţeni suspectaţi de spionaj au participat servicii de informaţii din mai multe ţări, dat fiind că cei doi ar fi operat şi în afara Sloveniei, scrie politico.eu.

Autorităţile occidentale au atras atenţia asupra unei posibile intensificări a spionajului rusesc în contextul disputei dintre Kremlin şi Occident cu privire la invazia rusă în Ucraina.

Recent, doi suspecţi de spionaj au fost arestaţi şi în Germania.

In this article