Fostul șef, acuzat că a adus compania la sapă de lemn, a revenit acasă

Fostul director al Căilor Ferate din Moldova, Iurie Topală, învinuit de abuz în serviciu, a revenit acasă după 3 luni petrecute în Penitenciarul nr.13, potrivit deciziei Judecătoriei Chişinău....

Fostul director al Căilor Ferate din Moldova, Iurie Topală, învinuit de abuz în serviciu, a revenit acasă după 3 luni petrecute în Penitenciarul nr.13, potrivit deciziei Judecătoriei Chişinău.

Instanța de judecată a dispus transferarea lui în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Pe 3 noiembrie Iurie Topală a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost extrădat din Belgia. Avocații acestuia au contestat mandatul de arestare la Curtea de Apel.

Fostului șef al CFM, Iurie Topală procurorii PCCOCS îi incriminează comiterea abuzului de serviciu în interesele unui grup criminal organizat și managementul defectuos al întreprinderii, în perioada anilor 2015-2019.

Suma constatată a prejudiciului în acest stadiu pe dosarul în cadrul căruia sunt investigate faptele învinuitului este de 250 de milioane de lei.

De cealaltă parte, Iurie Topală respinge acuzațiile indicate în raportul SIS și susține că Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova a avut doar de câștigat din activitatea firmelor de expediție în perioada administrației sale.

In this article