Doi cetățeni din Nepal, reținuți în apropiere de râul Prut

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale VEST documentează doi cetățeni din Nepal care au încercat să ajungă clandestin din Republica Moldova în România. În cadrul unor măsuri...

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale VEST documentează doi cetățeni din Nepal care au încercat să ajungă clandestin din Republica Moldova în România.

În cadrul unor măsuri pe linie de prevenire și combatere a ilegalităților în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni, polițiștii de frontieră au observat un grup de două persoane ce intenționa să traverseze fraudulos granița. Grupul a fost reținut în noaptea de 12 ianuarie 2024, în imediata apropiere de malul râului Prut.

La fața locului au fost legitimați doi cetățeni din Nepal, cu vârste de 22 și 25 de ani, aceștia aveau o barcă gonflabilă, o pompă de aer și două vâsle. Planul străinilor era clar, ambii intenționau să traverseze frontiera în mod ilegal.

În prezent, autoritățile desfășoară cercetări amănunțite în cadrul acestui caz, având ca scop elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale corespunzătoare conform legislației în vigoare.

In this article