Opt personalități din domeniul culturii au primit titlu de Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, marcată în 15 ianuarie, opt personalități din domeniul culturii au primit titlu de Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău pentru contribuția semnificativă...

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, marcată în 15 ianuarie, opt personalități din domeniul culturii au primit titlu de Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău pentru contribuția semnificativă la dezvoltarea, prosperarea și creșterea imaginii orașului. În cadrul unei ceremonii oficiale, acestora le-a fost înmânată diploma și panglica tradițională.

Printre persoanele distinse se numără compozitorul Gheorghe Mustea, actorul și regizorul Vitalie Rusu, istoricul și cercetătorul Andrei Eșanu, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, arhitectul Albina Kiricenco, unul dintre autorii clădirii Circului din Chișinău, regizorul Lidia Panfil, Maestru în Artă, Artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii.

Alte trei personalități, care au lipsit din anumite motive, urmează să primească distincțiile. Este vorba de artistul plastic Alexei Sainciuc, instrumentiștii Vitalie și Vasile Advahov, fondatorii Orchestrei de muzică populară a fraților Advahov.

„Aceste persoane reprezintă modele de excelență, de dăruire și talent, care au contribuit semnificativ la dezvoltarea culturală a Chișinăului și Republicii Moldova, iar realizările lor vor rămâne o parte inestimabilă a istoriei noastre locale. Ne mândrim cu fiecare personalitate din domeniul culturii. Avem oameni foarte talentați, oameni care sunt ambasadorii culturii. Recunosc, chiar dacă încercăm să fim mai buni, noi cei din administrații, încă avem foarte multe restanțe în acest sens. Aici, acasă, sau departe peste hotarele țării, nu întotdeauna, cu mare regret, ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Aș dori ca exemplele culturale pozitive să le multiplicăm în capitală, astfel să susținem și să promovăm valorile noastre adevărate, de la cei mici până la cei mari. Mulțumesc tuturor oamenilor de cultură din Republica Moldova pentru tot ceea ce fac, pentru dăinuirea neamul nostru”, a scris primarul Capitalei, Ion Ceban, pe rețelele sociale.

In this article