Doi cetățeni de origine azeră reținuți de poliție, urmează a fi expulzați din Republica Moldova și declarați indezirabili

Doi bărbați de origine azeră, care au intrat în Republica Moldova din Ucraina, în urma declanșării conflictului armat, au fost reținuți ieri, de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată...

Doi bărbați de origine azeră, care au intrat în Republica Moldova din Ucraina, în urma declanșării conflictului armat, au fost reținuți ieri, de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații BMA a MAI și suportul angajaților BPDS ,,Fulger”.

Polițiștii de investigație au stabilit că aceștia aflându-se pe teritoriul Republicii Moldova, prezintă un pericol social a securității naționale, fiind analizate caracteristicile lor infracționale, precum și legăturile cu lumea interlopă.

Mai mult, s-a stabilit că străinii în vârstă de 36 și respectiv 38 de ani, din Azeibardjan sunt specializați în comiterea infracțiunilor de huliganism, circulația ilegală a drogurilor, șantaj, omor, eliminarea datoriilor, precum și colectarea mijloacelor financiare obținute prin afaceri tenebre în interesul grupărilor și organizațiilor criminale de origine azeră.

La moment, străinii au fost plasați în custodia statului ( centrul de plasament al BMA), în urma deciziei judecătorești, emisă la data de 10 noiembrie curent, pentru a fi perfectate actele pentru expulzare din țară.

Totodată acei doi, urmează a fi  declarați indezirabili pe un termen de 5 ani, în urma demersului ofițerilor DICO a INI, de către angajații BMA. 

Menționăm că la solicitarea ofițerilor Direcției investigații criminalitate organizată a INI, în urma acumulării informațiilor și colaborărilor internaționale, din anul 2018 până în prezent, de către BMA au fost declarați 567 de cetățeni străini indezirabili în Republica Moldova, elemente criminale, autorități criminale, hoți în lege, care prezintă pericol pentru securitatea națională.

In this article