Dodon: Nivelul de criminalitate din țară, țin de factori mult mai complexi și nu de cine este ministrul de Interne

Cauzele ce țin de nivelul de criminalitate din țară, țin de factori mult mai complexi și nu de cine este ministrul de Interne. Declarația a fost făcută de...

Cauzele ce țin de nivelul de criminalitate din țară, țin de factori mult mai complexi și nu de cine este ministrul de Interne. Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Este rezultatul situației ce s-a creat în țară în ultimii zece ani și a reformelor promovate în MAI”, a declarat șeful statului . Dodon a criticat lipsa polițiștilor de sector în fiecare sat. Acum polițiștii de sector au în gestiune 4-7 sate.

„Această problemă va fi și pentru următoarele guverne, iar baza trebuie pusă acum. Avem nevoie de programe de stat compelxe, lucru cu tinerii”, a spus președintele.

Igor Dodon a anunțat că astăzi la CSS s-a decis elaborarea unui Plan de acțiuni detaliat care va permite schimbarea situației din domeniu. Președintele a precizat că acest plan va începe a fi implementat nu mai târziu de luna martie 2020.

In this article


Join the Conversation