Dodon, după declarația din Găgăuzia: Depun eforturi pentru un nou dosar

„Declarația mea din Găgăuzia, care în aceste zile a fost mediatizată pe larg de presa proguvernamentală, a fost ruptă din context. Nu a fost inclus tot ce am...

„Declarația mea din Găgăuzia, care în aceste zile a fost mediatizată pe larg de presa proguvernamentală, a fost ruptă din context. Nu a fost inclus tot ce am spus, era o continuare. Dacă ar fi fost publicată întreaga înregistrare, imaginea ar fi fost total diferită”.

Cu o astfel de declarație a venit Igor Dodon în cadrul unui interviu.

Acesta a spus că autoritățile încearcă să-i mai deschidă un dosar penal și astfel interpretează declarațiile sale.

„Mereu am fost și rămân statalist, sunt împotriva lichidării Moldovei, sunt împotriva participării țării noastre la conflictele militare. Da, sunt pentru relații de prietenie cu Rusia și nu am ascuns-o niciodată, întotdeauna am spus că Moldova trebuie să coopereze cu toată lumea, reieșind din propriile interese. Dar, în pofida acestui fapt, se depun toate eforturile ca împotriva mea să fie deschis un nou dosar penal.

În același timp, procurorii se fac a nu-i vedea pe politicienii care pledează deschis pentru dispariția Moldovei, pentru unirea ei cu România. Or, iată adevărata trădare de patrie. De ce nu vă sesizați în aceste cazuri?”, a declarat Dodon.

In this article