Dodon, despre ce se întâmplă la Curtea Constituțională: Plahotniuc, Şor și Candu sunt în spatele acestei mișcări, dar noi am mai dat jos regimuri oligarhice

Curtea Constituțională nu trebuie transformată în instrument de presiuni politice, aşa cum se întâmpla în perioada guvernării PDM, controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc. Declaraţia aparţine președintelui Igor Dodon...

Curtea Constituțională nu trebuie transformată în instrument de presiuni politice, aşa cum se întâmpla în perioada guvernării PDM, controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc. Declaraţia aparţine președintelui Igor Dodon şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Moldova 1.

Şeful statului a făcut trimitere directă la demiterea președintelui Curţii Constituționale, Vladimir Ţurcan, şi la suspendarea ulterioară a acordului moldo-rus privind acordarea de către Moscova a creditului de 200 milioane de dolari pentru Republica Moldova.

“Curtea Constituţională nu trebuie transformată în instrument politic, aşa cum era în mâinile Partidului Democrat. Acum, Curtea este în mâinile altor forţe”, a declarat Igor Dodon.

În cadrul aceleiași emisiuni, Igor Dodon a declarat că în spatele mișcărilor controversate de la Curtea Constituțională stă oligarhul Vlad Plahotniuc, prin intermediul finului său, Andrian Candu, lider al grupului Pro Moldova din Parlament, dar şi al lui Ilan Şor, fost primar de Orhei şi preşedinte al “Partidului Şor”.

“Şor și Candu sunt în spatele acestei mișcări. Jocurile le fac Candu şi Plahotniuc, persoane care încearcă să captureze instituțiile statului, dar noi am mai dat jos regimuri oligarhice și o sa le mai dăm jos dacă va fi cazul”, a precizat Igor Dodon.

In this article