Igor Dodon, despre deciziile CC: Noi vom găsi soluții, suntem echipă profesionistă

Dacă Înalta Curtea va anula rectificările la Bugetul de stat, oamenii vor avea de suferit, deoarece se va întârzia cu achitarea salariilor și a pensiilor. Declarațiile au fost...

Dacă Înalta Curtea va anula rectificările la Bugetul de stat, oamenii vor avea de suferit, deoarece se va întârzia cu achitarea salariilor și a pensiilor. Declarațiile au fost făcute de președintele țării, Igor Dodon, la postul public de televiziune.

“Dacă CC examinează și blochează anumite legi, politica fiscală, cel mai probabil din 1 mai statul nu va plăti pensii și salarii. Statul va intra în incapacitatea de plată. Va fi blocat bugetul”, a spus președintele.

Igor Dodon a explicat că veniturile la buget, în aprilie, s-au micșorat de două ori. Dacă banii din Rusia și FMI nu vor ajunge la noi, bugetul va fi blocat.

“Noi vom găsi soluții, suntem echipă profesionistă și vom găsi soluții, poate nu imediată, dar va fi perioadă în care cetățeni vor suferi”, a mai spus Igor Dodon.

Președintele a mai spus că opoziția încearcă să blocheze bugetul de stat pentru a destabiliza situația din țară. Totodată, Igor Dodon spune că prin acțiunile sale, opoziția urmărește anularea deciziei Guvernului cu privire la taxa aeroportuară.

“Grupul ăsta, Sandu-Candu-Șor, tot acolo, urmăresc destabilizare și îi deranjează că vor pierde banii din cele 9 euro de la Aeroport”.

In this article