Dodon: Am subliniat faptul că Germania este unul dintre partenerii strategici ai Republicii Moldova

În cea de-a doua zi a Conferinței Internaționale pentru Securitate de la München, șeful statului Igor Dodon a avut o întrevedere cu Jan Hecker, consilierul cancelarului RFG pentru...

În cea de-a doua zi a Conferinței Internaționale pentru Securitate de la München, șeful statului Igor Dodon a avut o întrevedere cu Jan Hecker, consilierul cancelarului RFG pentru securitate și politică externă, transmite Breaking News.

Am subliniat faptul că Germania este unul dintre partenerii strategici ai Republicii Moldova. Mi-am exprimat recunoștința față de conducerea germană pentru sprijinul multilateral constant acordat în procesul de restabilire a instituțiilor democratice și a încrederii cetățenilor în acestea.

Am menționat rolul important al Germaniei și al altor parteneri europeni în susținerea eforturilor noastre în implementarea reformelor în justiție și în combaterea corupției. De ademenea, mi-am exprimat recunoștința pentru contribuția în dezvoltarea social-economică a Moldovei prin intermediul diferitelor programe și proiecte, în valoare totală de 300 de milioane de euro, în cei 28 de ani de independență.

Am fost unanimi în opinia cu privire la necesitatea consolidării contactelor bilaterale la nivel de putere executivă și legislativă, precum și în consolidarea legăturilor comercial-economice. În acest context, am menționat că capitalul german este activ în Moldova și am îndemnat cercurile de afaceri din Germania să efectueze investiții directe în țara noastră.

Am discutat și despre perspectiva reglementării diferendului transnistrean. În acest context, am remarcat rolul important al Germaniei în avansarea acestui proces, inclusiv datorită președinției țării în OSCE în anul 2016 și a contribuției importante în anul 2017”, a scris Igor Dodon.

In this article


Join the Conversation