Detalii despre cazult bloggerului care a jefuit două fete de aproape 500 000 lei

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui tânăr, fiindu-i incriminate săvârșirea...

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui tânăr, fiindu-i incriminate săvârșirea infracțiunii de jaf și huliganism (art.187 alin.(4) și art.287 alin.(3) din Cod penal).

Cauza penală a fost inițiată în luna decembrie 2022, de către Inspectoratul de Poliție Rîșcani al DP mun. Chișinău în baza plângerilor a două tinere, ulterior retrasă de către Procurorul General și transmisă pentru efectuarea urmăririi penale de către Centrul Național Anticorupție.

Potrivit materialelor, învinuitul, aplicând violență nepericuloasă asupra victimelor, a sustras în mod deschis un pachet în care se aflau mijloace bănești în sumă de 487 450 lei. Ulterior, încălcând ordinea publică și din intenții huliganice a inițiat un conflict cu un cetățean care a încercat să intervină în apărarea victimelor, în rezultatul căruia i-a aplicat lovituri cu ranga metalică, cauzându-i potrivit raportului de expertiză judiciară vătămări ușoare.

Menționăm că, în cadrul urmăririi penale s-a stabilit că mijloacele bănești sustrase erau destinate pentru finanțarea protestelor organizate de către Partidului politic ,,Șor” în fața diferitor instituții publice din municipiul Chișinău.

Respectiv, acești bani au fost ridicați și recunoscuți în calitate de corp delict în cadrul dosarului privind finanțarea ilegală a Partidului politic ,,Șor”.

Învinuitul la moment se află în arest la domiciliu, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă legea prevede pedeapsa sub formă de închisoare de la 8 la 12 ani pentru jaf și închisoare de la 3 la 7 ani pentru huliganism.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article