Descoperirea macabră: 189 de rămăşiţe găsite în stare de descompunere într-o casă funerară din Colorado

Rămăşiţele a cel puţin 189 de persoane au fost recuperate dintr-o casă funerară din Colorado, unde au fost găsite în stare de descompunere şi depozitate necorespunzător, potrivit Associated...

Rămăşiţele a cel puţin 189 de persoane au fost recuperate dintr-o casă funerară din Colorado, unde au fost găsite în stare de descompunere şi depozitate necorespunzător, potrivit Associated Press, citată de News.ro. Descoperirea macabră a fost făcută în orăşelul Penrose, situat la aproximativ 160 de kilometri sud de Denver.

Toate rămăşiţele au fost evacuate de la faţa locului începând cu data de 13 octombrie, dar oficialii au avertizat că numărul acestora ar putea crește pe măsură ce procesul de identificare continuă. Acest incident a provocat îngrijorare în rândul familiilor care au făcut afaceri cu casa funerară Return to Nature Funeral Home.

Anchetă de amploare a FBI este în curs de desfășurare, fără un calendar precis pentru finalizare. O echipă FBI specializată în gestionarea evenimentelor cu victime în masă a fost trimisă pentru a asista la investigație.

Medicul legist din comitatul Fremont a subliniat importanța oferirii de informații exacte familiilor afectate, pentru a minimiza traumele pe care le pot resimți în continuare.

Vecinii au alertat autoritățile în legătură cu un “miros dezgustător” care provenea din casa funerară, declanșând astfel o percheziție care a dezvăluit situația îngrozitoare.

Proprietarii casei funerare Return to Nature Funeral Home au întâmpinat probleme financiare și legale în ultimul an, inclusiv acuzații de depozitare necorespunzătoare a cadavrelor. Compania oferea servicii de incinerare “verde”, dar trebuie să respecte regulile privind refrigerarea cadavrelor care nu sunt îngropate în 24 de ore.

Colorado are una dintre cele mai slabe supravegheri ale caselor funerare din SUA, fără inspecții de rutină sau cerințe de calificare pentru operatorii de pompe funebre. Această situație a ridicat întrebări cu privire la nevoia de reglementare mai strictă în domeniu.

In this article