VIDEO// 200 euro lunar, timp de 2 ani, după relația cu amanta: bărbat șantajat de soțul amantei

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță cercetarea a trei bărbați și a unei femei din Chișinău pentru șantajarea cu aproape o sută de mii lei a unui bărbat....

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță cercetarea a trei bărbați și a unei femei din Chișinău pentru șantajarea cu aproape o sută de mii lei a unui bărbat.

Mai exact, în august curent, soțul amantei i-a impus bărbatului cu care aceasta avea o relație obligația să-i transmită lunar a câte 200 euro, timp de doi ani. Motivul ține de faptul că amanta de peste 40 ani, originară dintr-o localitate apropiată satului de baștină al victimei de 25 ani, din Ialoveni, l-ar fi ajutat cu până la 1.000 euro. Soțul, însă a aflat atât despre suma de bani, cât și despre relația amoroasă, pe care aceasta a avut-o în timp ce acesta se afla peste hotare.

Astfel, soțul femeii cu vârsta de aproape 60 de ani, a apelat la un prieten de-al său, care și-a implicat concubina în schemă. Mai exact, aceasta l-a contactat pe bărbatul victimă pe rețelele de socializare, l-a invitat la o cafea în oraș, după care a intervenit concubinul ei, soțul amantei, precum și un alt complice. Ulterior, aceștia l-au transportat pe bărbat într-un apartament din sectorul Buiucani al capitalei, unde sub amenințare i-au dictat textul recipisei prin care acesta se obliga să-i transmită în total aproape o sută mii lei.

După depunerea plângerii de către bărbatul șantajat, au urmat percheziții la domiciliile celor patru participanți ai șantajului, de unde au fost depistate și ridicate inclusiv un electroșoc, înscrisuri de ciornă și telefoane folosite la comiterea infracțiunii. Ulterior, au fost reținuți doi bărbați, soțul amantei fiind plecat peste hotare, acesta urmând a fi anunțat în căutare. În ceea ce o privește pe femeia care l-a ademenit pe bărbat pentru a fi supus șantajului, aceasta este cercetată în libertate.

În continuare, procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probele, pentru determinarea necesității aplicării arestului preventiv în privința bărbaților reținuți, cu vârste de 32 și 48 de ani. Investigațiile continuă, timp în care cei patru beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article